Kom je ook gezellig aapjes kijken in de Barcelona zoo?

Onlangs had ik een weekendje visite en na een de eerste zonnige dag voornamelijk aapjes te hebben gekeken op het strand besloten we de volgende dag iets productiever te zijn en maar eens echte aapjes te bekijken, in de dierentuin van Barcelona.

De dierentuin in het Ciutadella Park is de ideale plek om een warme, zonnige middag in door te brengen. De dierentuin is niet heel erg groot waardoor je de ochtend en avond aan andere dingen kunt besteden en als het warm is vind je hier genoeg schaduw onder al het groen voor een beetje verkoeling.

  by derekkeats elephant by averain  

In deze dierentuin hechten ze grote waarde aan het behouden van diersoorten, zowel in de dierentuin als in het wild. Zo doen ze mee aan verscheidene Conserverings, Onderzoek, en Educatie programma´s. Met de educatie bijvoorbeeld willen ze vooral kinderen maar ook volwassenen laten zien hoe belangerijk dieren zijn en wat ze allemaal kunnen, zodat men een liefde voor deze dieren gaat ontwikkelen. Meer informatie vind je hier

Ook vinden ze het belangerijk dat de dieren zich goed kunnen ontwikkelen in gevangenschap. Al jaren geleden wisselden ze van simpele kooien naar verblijven met beplanting waar het betreffende dier normaal ook in zou leven. Dit was een hele verbetering maar nog steeds zijn de verblijven vrij klein in vergelijking met de meeste dierentuinen die ik heb gezien. Nu zijn ze bezig voor alle dieren een natuurlijke woonruimte te maken. Dit houdt in dat op grote vlaktes, die bepaalde natuursoorten in de wereld nabootsen, dieren bij elkaar in groepen kunnen leven zoals dat ook in het wild zou zijn. Alle waterdieren worden dan verhuisd naar een andere locatie bij het Forum, aan zee, waar ook 4 verschillende water- en temperatuursoorten worden gecreëerd.

Tot 2003 woonde er een zeer beroemde Gorilla in Barcelona Zoo, dit was Snowflake. Hij werd gevangen genomen in 1967, in het toen zo genaamde Spaans Guinea en later verhuisd naar de dierentuin van Barcelona. Hij was zo bijzonder omdat hij een volledig witte vacht had, en was voor zover bekend de enige albino Gorilla ter wereld. Ze hebben nog wel geprobeerd met hem te fokken maar al zijn kinderen hadden een normale, bruine, vacht. Hij is nog op de dag van vandaag nog altijd het symbool van de dierentuin en heeft vele fans.

by cdamian snowflake by rentalcarmomma hippo - cdamian

We gingen het park binnen vanaf de hoofdingang vanwaar je heel snel terechtkomt bij de giraffen en olifanten. Als je daarna weer een stukje terugloopt naar de hoofdingang en je route via de rechterkant vervolgd kom je langs onder andere de dolfijnen die elke dag een spectaculaire show geven. Een drankje kun je doen temidden van de pinguins en zeeleeuwen (wil je hier rust, neem dan oordopjes mee, wat kunnen die beesten een herrie maken!) om daarna via het reptielenhuis af te sluiten in het uiteinde van het park waar de katachtigen zijn gevestigd, de meest populaire dieren van het park (de “ik wil katje aai” vliegen je om de oren hier).

Met meer van 7.500 dieren in alle soorten en maten en verschillende activiteiten is de dierentuin van Barcelona absoluut de moeite waard! Voor andere activiteiten in Barcelona, klik hier.

Ruud

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here